Mijn Diëtist-plan

Iedere cliënt heeft zijn of haar specifieke klachten. De behandeling van iedere cliënt is dus compleet anders. Voor iedere cliënt stellen we een uniek plan op om af te vallen, of juist aan te komen, om de bloeddruk te laten dalen en het cholesterol naar beneden te krijgen of de bloedsuikers te normaliseren. Dat plan hebben we het Mijn Diëtist-plan genoemd.

Stapsgewijs en doordacht

Afvallen is niet moeilijk, iedereen kan het. Er zijn tal van boeken te kopen die diëten bevatten. Denk aan Sonja Bakker, het South Beach-dieet of de boeken van Montignac. Het is alleen niet makkelijk om met deze diëten ook op je ideale gewicht te blijven. De meeste dieten  zijn crash-diëten, die je aansporen om minder dan 1.000 calorieën per dag te eten. Het nadeel daarvan is, dat mensen niet genoeg voedingsstoffen binnen krijgen. En dat is ongezond.

Uitgaan van de benodigde calorieën

Het Mijn Diëtist-plan gaat uit van de hoeveelheid calorieën die iemand nodig heeft. Daarbij nemen we de lengte en leeftijd in beschouwing, het geslacht en de bouw van onze cliënten. Die factoren resulteren in een specifiek plan voor iedere cliënt. Het plan begeleidt onze cliënten vervolgens stapsgewijs en doordacht naar een gezonde levensstijl, met het gezonde gewicht dat daar bij hoort.

Eerste afspraak bij de diëtist

De begeleiding begint met een eerste intake-gesprek. Tijdens het eerste gesprek wordt de situatie geanalyseerd. We kijken naar wat een cliënt eet, hoeveel en hoe vaak. Iedere cliënt krijgt in dat eerste gesprek een voedingsdagboek mee, dat hij of zij een aantal weken dagelijks moet invullen.

 

Het voedingsdagboek is de basis van de verdere begeleiding. Als eenmaal bekend is wat een cliënt eet, kan Mijn Diëtist een behandelplan opstellen. In het behandelplan maken we afspraken over de dagelijkse hoeveelheid calorieën en voedingsstoffen die een cliënt naar binnen krijgt.

 

De insteek is vaak afvallen, maar wel volgens een weloverwogen methode. Afvallen (of aankomen, dat kan ook) gebeurt daardoor langzaam. Het belangrijkste is, dat we onze cliënten hulp bieden bij een gedragsverandering. Zodat zij niet alleen nu afvallen, maar ook in de toekomst op hun ideale gewicht kunnen blijven en een gezonde levensstijl houden.

Het voedingsdagboek is de basis van iedere behandeling.